Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2014

Reason I resign

Salam,

It is been awhile I tak update blog. Memang sangat busy! tido pun awal, tak da la awal sangat.

a few days more, will be my last day working. I dah kerja kat kompeni ni for about 4 years. and my post was stuck there and tak pernah naik senior.

I am not complaining bout the company and some point yes I nak complaint jugak.

before that, u need to understand my jobscope:
main JD is customer service (jadi consultant masalah, tempat bergosip n so on), jaga la common area, kutip duit and buat admin work. indeed kami d ofiz ada main spesifik task, but overall kami kena overseee semua perkara di atas dalam pada masa yang sama.

tidak pasti mana silap nya, kerja kami d office semakin banyak, hati pelbagai pihak perlu dijaga. contohnya:
1.segala kerja di nilai oleh JMB, pada masa yang sama penduduk, pelanggan yang bekerja perlu dilayan agar mereka berpuas hati. kami tersekat di tengah2.

2.kerja kami telah dipertikai kan pihak atasan, mengapa bila seorang tak ada kerja tak boleh jalan, tiad…

Cuci Medela aksesori lagi! part 2

Salam,

Lama tak update..memang sangat lama. Kali ni nak share plak benda lain.

Masalah:
Bila pam asyik back flow

Kesan backflow---> suction akan jadi kurang, kena bawak p servis (sekali servis dalam RM120 sbb beli oversea punya - bukan beli d oversea nye, yg menjual online nye ambil oversea produk) kalau tak servis, kirim salam la kat medela anda.

Punca backflow:
backflow terjadi bila mula pam, pengalaman saya sebab membran tu melekat kat valve & mummy tak sedar yang susu dah penuh kat valve tapi tak jatuh jatuh lagi ke dalam botol.

Penyelesaian nya:
Tips ini di ajar oleh kakak servis center medela di PJ, bila cuci aksesori tu, cabut membran tu sekali, basuh dengan sabun, jangan bilas dengan air sahaja. kalau rajin na, bila malam tu sila rendam dengan air suam untuk mengelakkan kulat kulat. air suam ya..bukan air panas or air paip yang sejuk itu. pastikan membran anda tidak ada sisa susu.

Alhamdulillah.. tiada berlaku backflow lagi. =)