Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2015

How To: How to Clear Your Closet???

Bismillahirahmanirahim..
Its almost new year. Some of us have this 'sickness' of impulse buying or new year new design and whatever you name it. But did you realise that your closet is small?? 
Did you realise that some of the old clothes you never worn it after you bought it? Did you realise that you only worn it once or you even did not remember you bought that dress?
Hahaha.. Lets go through together this small chart I got from a web and I thought it was really use for you guys having this problem!
Now, put 3 basket in front of u to check which belongs to which.
Settled?
What to do?
Toss it 
1. If you live in KL, the waste separation rule applies. Put all your unwanted clothes in a bag and leave it outside the general waste bin for collectors to pick up.  2. Drop off your worn and torn clothes at H&M. For every bag of clothes you bring in, you’ll receive a discount voucher for your next purchase (www.hm.com/my).  3. Use it as wipe your feet. 4. Use it for patchwork.
Donat…

New marketing style: RASA TERTIPU

Bismillahirahmanirahim,

Tahukah anda ada taktik terbaru untuk menjual produk di pasaran?

Actually saya dah tahu lama taktik nie.. Saya bukan nak jual cara marketing ke apa. But I dont know, kalau u all rasa tertipu or apa lah perasaan u all apabila terkena benda gini.

Benda ni jadi lepas seminggu saya keluar hospital, mangsa nya suami. Niat baik nak carikan part time untuk dia. Sekali terkena sudah.

Ada satu website nie --> www.parttimepost.com. Website cari kerja, anda nak cari pekerja pung bole. Macam-macam ada. Tapi disebabkan post di dalamnya tidak ditapis so u all kena hati-hati.

Contoh macam data entry. Ada a few data entry kalau dia mintak saya bayar, mmg hi hi bye bye gitu.. Kalau ada yang suruh donlod software, mak mintak maap sbb laptop tak support.

So cerita die cenggini, terjumpa satu iklan ni kata dia cari personal trainer (macam gym lah kan). So ai is tgh pregnant, tak de la mak nak apply kan. Saya pun apply tuk suami. Last drg call panggil suami datang 'gym'.…

Catatan 5 hari di PPUM

Bismillahirahmanirahim.

Blog yg lepas saya cerita saya admit ward sebab bleeding and contraction kan. 5 hari duk spital. memang agak bosan dengan tidak ada TV and so on. Jadi apa saya buat? Paksa husband bawak novel daripada rumah, hp dan tafsir.

novel - ada novel baru pinjam (culik) dari kakak tak abiz baca, boleh la smbung baca. dapat habis kan. jadi mintak suami bawak n beli novel lain pula.hp - online social media. hahaha..sbb data tak renew lagi. utk whatapps je lah.. lagipun nk fb je memanjang busan jugatafsir - banyak benda bole baca drpd tafisr nie.. mnjawab duka lara di hati..huhuh.. Back to the title. Memang menarik duk 5 hari 5 malam kat sini. Asal malam je, ku tak lena.. sila baca:
19/11/15 Satu hari di labour ward, akhirnya doc suruh masuk antenatal ward tuk further observation. Incase terberanak dapat la drg tolak bawah terus. Aku pun tidur lah..tengah-tengah sedap tidur, ku dengar suara mengerang kesakitan, padahal dalam mamai sebelum tu aku ada dengar air ketuban nya da…