Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2016

Jalan-jalan Melaka Part II

Assalamualaikum,
Sambung cerita kami pi dinner, cadangnya dinner nak pergi makan kat Sungai Duyong. Kami sampai dalam pukul 7 malam. Dah panjang barisan nya. Memang tak dapat la nak tunggu, jadi kami pun pergi tempat lain. Nak dijadikan cerita, kami pergi banyak tempat malam tu, kebanyakannya tutup, jangan ditanya kedai apa, saya dah lupa. Last-last kami balik bandar makan kat Hard Rock je (memang dari dulu teringin nak makan situ).






Habis makan, kami pun jalan-jalan kat jonker street, kakak nak naik beca ni. Jadi kami pun naik lah.
Hari kedua, kami nak balik dah. Dah adat bawak anak, semua nya jadi perlahan, tahu tahu dah nak tengah hari, kami pun pergi makan kat Nasi Beriani Haji Thamby. Kedai ni, hurmm. memang nasi beriani dia sedap. Tapi Ya ampun, servis nya ku rasa nak muntah and boleh jadi hijau. Taktahu la sebab bos takde ke apa, tapi banyak lah orang pergi sebab tak nak tunggu. Bukan sebab makanan lambat sampai, order lambat ambik walaupun dah dapat meja..huhuu..tapi makanan d…

Jalan-jalan Melaka (Part 1)

Assalamualaikum..

Awal bulan Oktober haritu, kami pi jalan-jalan Melaka. Dah lama tak pegi Melaka, last sekali pegi masa baru kahwin. Honeymoon kat sana. Hahahaha.. tak romantik giler pegi Melaka jer weh. Tapi, puas hati dan jimat! Bukan nak cerita pasal honeymoon. Ini nak cerita jalan-jalan kat sana.

Alkisahnya, birthday si Aleesya Sofea. Lisa memang tak da lah nak buat celebration  jemput kengkawan makan, tapi dah buat kat taskanya. Jadi bawak la dia pi jalan-jalan sebab bila nampak iklan trivago dia cakap 'mamak, nak tido hotel!' Huhuhu..



Perjalanan kami bermula pada pagi ahad sebab isnin cuti. Sampai Melaka, terus pi breakfast. Kalau dulu en suami pi Melaka kerja, mesti breakfast kat kedai bawah pokok (jual kueh mueh tradisional), kali ini kami pi try Roti Canai Arang (type je kat waze, pasti jumpa). Memang ramai orang, alhamdulillah kami dapat servis yang elok, laju. Makan-makan terus pi Bandar Melaka, kononnya nak check in.






Kami duk kat Hotel Hatten. Sebab dah beberapa k…