Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2018

Ready to explore Pontianak, Indonesia?

Tahun lepas raya cina saya dengan keluarga pergi ke Singapore. Tahun ini cadangnya nak ke sana lagi. Bulan 12 mak ajak pergi Pontianak. Saya terus cakap Jom!

Semakin tiba Raya Cina, member tanya pergi mana raya cina sebab dah war war kat IG nak gi jalan-jalan. Just reply nak gi Indon. Malas nak jawab orang tanya - mana Pontianak? Kalau Sarawak pun orang salah cakap Sabah, ini kan negara jiran, huhuhu..sis pilih jalan senang cakap sis pergi Indon supaya kau tahu, Pontianak itu di Indonesia. Lebih spesifik jiran Sarawak. Macam Semenanjung Malaysia dengan Thailand. Kalau yang teror sikit Geo akan tanya, Kalimantan ke? hahahaha..

Kalau tanya boleh drive ke sana ke? Boleh sangat nak drive. Tapi kita nak jimat masa, kita diberi rezeki lebih, why not naik flight dan terus sampai? For your information, apabila saya cari flight, hanya Air Asia terbang ke Pontianak dan hanya 1 flight sahaja pada 1 hari. Hasil pencarian tiket lagi murah, mungkin u olls bole cuba naik Garuda ke Jakarta dan drpd …

Company Annual Dinner: Rock and Roll Theme (50's)

Bismillahirahmanirahim,
Assalamulaikum..
Minggu lepas Jumaat, company buat annual dinner sebaik sahaja dapat bonus. Huhuhu..bagus betul strateginya. Tahun lepas, lepas gaji. hehehe.. Kali ni Lisa tak da cerita banyak, biarlah gambar berbicara. Sebab sis struggle nak cari baju untuk tema kali ini. Sis bukan fashionista and not very good in mix and match. Tapi its okay, kawan Lisa ada yang fashionista, she did it very well.

Tema tahun ini: Rock and Roll in 50'sKalau kita google:




Pada hari tersebut


Perbualan Lisa dengan big boss masa terserempak kat lift: Big Boss: Is this your definition of rock and roll. Me: I guess so. Big Boss: I thought the rock and roll theme is something in Saloma and P Ramlee time. Me: That time most of it sexy sexy boss, quite hard la to follow the theme.. Big Boss: Yalor2. 
Then Big boss kena panggil untuk daftar..
 Kesimpulan Lisa nak cakap, tema nie memang susah sikit nak cari baju yang comply shariah. Anyway, janji have fun!
Terima kasih!