Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2016

Cake Jalan Tiung, Shah Alam

Bismillahirahmanirahim,

Tahun baru, cerita lama. Saya macam terkejar2 tak sempat update. So cerita ini queue yang seterusnya.

Ada apa dengan Cake Jalan Tiung nie?


Die ada salted caramel cake. Masa ni, I was craving cake yang disalut dgn salted caramel. Most of the list yang ada sgt jauh dan susah nak pegi. Kalau nak pegi kena guna waze, kalau tak pun harga mahal. Macam I cakap kat husband, secret recipe cake much cheaper than those yang kat hipster cafe. And some hipster cafe jual pun not worth for me to pay with no service (means I kena order kat counter) and still not worth for me to pay and go so far!

My dear friend nie, lepas dia habis pantang haritu, dia pos kat IG pasal kedai ni. So since it is very near to my house, I pergi la sendiri beli. Since that day, I rasa  nak pergi lagi.

So one day, kebetulan my hub pun ada sekali and my daughter was in nursery. So I pun ajak my hub to try. My hub is not a sweet tongue. Dia tak suka manis, tak macam I yang memang suka manis buat accept…