Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

Jejak Makan Perak - #trailstoIpoh

Bismillahirahmanirahim.



Cuti panjang daripada 30/4/16 hingga 2/5/16, semestinya ramai yang akan mengambil kesempatan mengadakan majlis perkahwinan dan ada juga pergi bercuti. Saya dan keluarga mendapat jemputan kawen di Kpg Chenderiang, Perak pada 1/5/16. Pelan asal lepas kenduri nak naik Penang, tapi last minit tak nak pegi sebab beberapa teman tak jadi pegi.

Jadi, perancangan ditukar kami plan nak ke Sungkai, Perak lepas majlis kerana nak rendamkan Sofea dgn air panas sebab kulitnya makin kronik (eczema). Kenapa tak ke Tambun? sebab bajet beb! bajet! hahaha.. InsyaAllah dapat free entrance kami pegi ya! Tapi, sebenarnya tak jadi jugak ke Sungkai.. sebabnya cuaca ke main panas u. Akak tak tahan.. ais kepal di Ipoh memanggil2. huhu..

Lisa: Dear, ke Ipoh lah dulu, nanti balik singgah Sungkai..Panas ni.. ais kepal terbayang2.
Suami: boleh jugah, Ipoh dari sini setengah jam lagi..Nah pi waze.

Huahuahua..jadi saya pun waze dengan search BITS AND BOBS. Terus dapat direction. Kedai ni actua…