Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2009

Hometown Food - Betong

Salam,
This time, my hometown food.

Location: Betong, Sarawak -my 'kampung'

About the Tauhu:
Very famous among the villagers, u must come early if u want to taste this food.

Why?
They only served till the tauhu is finished, usually we came at 9.30 a.m, the stall has closed already (I think 3 attemps everytime when we passed the stall) and this time luckily we have the chance.

When you happened to be in Betong (just google it to find what else they have), just come and try this. They served in directly from the hot pan (its true).

Price: I dont know - cheap la (I think)




Yum..yum..healthy breakfast, hati pun senang;)

Perang Iklan

Ingat tak dulu, persaingan sengit antara Digi, Celcom, dan Maxis?..iklan dorng lebih kpd penurunan harag dlm penggunaan line dorg. Setiap kali digi turun harga, mesti maxis (hotlink) pun tn gak..tp Celcom jrg nak trn tp drg lebih suka buat pakej lain. Sekarang nie, mcm xheran sgt la kite nak tgk iklan Telco. Digi lebih kpd kesimplelan mereka coz, semua guna 1 pakej dh ckp, xpyh nk pening2 kan?..tp depends dgn individu drg nak pilih yg mana..


Then, cuba korg fikir..ape yg aku nak ckp kat sini, brand ape yg tgh bersaing sengit d pasaran. Kalau perasan TM Net VS P1 W1max kan?



TM Net vs P1 W1max
Sepanjang aku tgk iklan drg nie, its more to sindir menyindir dari promot drg nye produk..lain dr Telco nye iklan, they still want to show what is their service rather than mocking others ads. Agree?..before nie mmg TM Net xde tandingan la dr segi service drg, sejak P1 memperkenalkan produk drg, and buat iklan 'Potong' tuh..TM Net mula bertindak untuk melawan iklan tersebut..Since that..aku t…

Sambungan merepek

Haha..aku rasa mcm nak tergelak jer dgn surat khabar(SB) kadang-kadang..marah dan geram pun ada..Minggu lepas, selamba jer SB nie letak iklan Nenek Kebaya akan di siarkan di TV3..padahal Nenek Kebaya dh tamat. Paling best, siap letak tarikh..adoi..dah la astro buat salah, ini kan pula SB. Bukan main teruja la aku nak baca pasal Cucu Betong, dorang boleh letak benda lain..

Mungkin sesetengah orang menganggap benda yang aku komen nie benda biasa, tapi aku ingat lagi, sebahagian pihak akhbar kadang-kadang ambil mudah jer, contoh nye, tahun nie kalau tak silap aku, berita kematian salah seorang bekas 'schoolmate' aku yg dia meninggal di New Zealand pelajar UiTM, ada SB salah tulis nama dia. Memang best, aku bergaduh dgn teman lelaki aku sbb benda kecil nie..tengok, betapa kuat nya kuasa berita..Paling terbaru, aku terbaca SB nie mengata kan Daniel Bego org Sabah, padahal die org Sarawak..macam mana boleh ada kesilapan macam nie?..Daniel Bego dah berjuang untuk Malaysia begitu lama,…

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…