Skip to main content

Perang Iklan

Ingat tak dulu, persaingan sengit antara Digi, Celcom, dan Maxis?..iklan dorng lebih kpd penurunan harag dlm penggunaan line dorg. Setiap kali digi turun harga, mesti maxis (hotlink) pun tn gak..tp Celcom jrg nak trn tp drg lebih suka buat pakej lain. Sekarang nie, mcm xheran sgt la kite nak tgk iklan Telco. Digi lebih kpd kesimplelan mereka coz, semua guna 1 pakej dh ckp, xpyh nk pening2 kan?..tp depends dgn individu drg nak pilih yg mana..


Then, cuba korg fikir..ape yg aku nak ckp kat sini, brand ape yg tgh bersaing sengit d pasaran. Kalau perasan TM Net VS P1 W1max kan?



TM Net vs P1 W1max
Sepanjang aku tgk iklan drg nie, its more to sindir menyindir dari promot drg nye produk..lain dr Telco nye iklan, they still want to show what is their service rather than mocking others ads. Agree?..before nie mmg TM Net xde tandingan la dr segi service drg, sejak P1 memperkenalkan produk drg, and buat iklan 'Potong' tuh..TM Net mula bertindak untuk melawan iklan tersebut..Since that..aku tak fhm pun ape yg dorgn tgh nak promosi kan..


Yg aku fhm......
  • TM n P1 nak menunjukkan which line is the best line?...setuju x?
  • Aku x tau pun ape yg drg nak kurang kn dr segi harga ke ape....

Me myself kalo kat Shah Alam is using Celcom Broadband. Xmampu la nak pakai this 2 brand. Sbb mahal..

For me

  • Line yg plg lancar (bukan laju) penting, stress free..keje pun cpt siap.
  • Harga pun penting. Mcm aku pakai Celcom mmg kne tgk kwsn la..sedey aku duk umah skang..line lambt jer..bole nek trn tgga lagi..tp ape nak buat..che byr murah..

Paling latest iklan TM yg aku tgk, laki nie bwk yg kotak itam 4 segi tgh cari line, fhm2 sendiri la kotak itam tuh stand for what kan..erm..xde pun ckp pasal harga..1 lagi..byk kali jugaj drg nie tukar iklan..byk duit kan asyik tuka iklan tp xde pakej baru..

Aku pun dh pelik..untung ke..itu aku xtau..xkeje dgn drg..dh macam nak menghiburkan pembeli dr promo brg pulak..huhu...

P.S..aku lebih suka pakai TM Net, sbb kelajuan lebih terjamin...

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…