Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2009

Tepung Pelita Ku Karam

Terang lagi bersuluh tajuk aku hari ni..mungkin ada yg x fhm...mestila ada cerita yg berkaitan dgn tepung pelita..huhu..menyayat hati tau..
Cerita die mcm nie, hari ni, aku dgn 2 org kwn saya pg la ke bazar ramadhan di seksyen 13 shah alam..bagi penduduk shah alam, sememang nye tau la kat mana..huhu..pegi ke sana pun sbb byk gerai..masalah byk gerai nie..kita jadi x tau nak memilih ataupun semua nak beli kan....hahaha..
Ok..hehe..nie x masuk lagi cerita sebenar..jalan la punya jalan..aku ternampak la satu gerai ni letak 'Tepung Pelita 9 RM3.00 6 RM 2.00"
Terus aku tarik kawan aku nie p la kedai tuh..lalu membeli nye..semestinye RM2 yg aku beli..kwn aku nie la tlg pegang tepung pelita aku nie..aku pulak duk pesan.."jgn hayun kuat sgt, nanti karam"..huhu..
Lepas membeli n habiz pusing di bazar tersebut..aku dgn kwn aku nie pun balik..tp..die takut karam, die suruh aku letak kat bakul motor kwn aku sorg nie..huhu..aku pun dgn yakin nye letak dgn elok takut aku nye tepung peli…

The Story Never End

Hurm..its true story never end until its really the end of our life..hehehe..wondering what I really want to tell u guys?..
Remember the title 'Enough' that I write..I think last month post.. The story didnt put a full stop there..maksud nye..ada lagi smbgnn nye.
The story continous........ Early morning, Me and the rest of the teachers busy monitoring the students do their work..suddenly...'ding dong'..<---loceng...hehe..because I feel like terlebih rajin, then I went to open the door..I thought la Zeykhan n Zeyhazra yg dtg..hurm..rpenye..somebody parents..with a smile I ask, Yes????..haha..tak tau nak tanya apa kan...then..the 'parent' pun say sumtink about kafa..hurm..sbb tak tau ape ke benda nye..with polite..I ask that person to wait and call Kak Shasha to entertain..selamba aku ckp org 2 nk jual brg..huhu..
The story not end yet..wait for a few minute...kak Shasha still talking with that guy. Then Kak Shasha enters. Then I ask, 'Org tu nak jual ape?'…

California Cafe @ The Curve

Salam....hurm..makin lambat nak tulis blog coz i'm quite bz nak catch up everything.. my master class dh start, asignment lagi..nak jalan-jalan lagi..so..blog nie terabai la... Today, nak share about food again..biasa pergi the curve?..hehe..usually la kan, susah nk cari kedai makan kat d curve coz very d expensive kalo x pegi ikano makan..ok stop about it, I bkn nak cite pasal fud yg affordable n mengenyang kan kat d curve taw.. Who outside there are cake lovers?..hehe.. I dh x brp faveret makan kek kat secret, because asyik bnd yg sama jer..setuju x? B4 I've been exposed to secret recipe nye cake, kalo teringin nak makan cake yg lain sikit, my family akan singgah hotel d kuching such as Riverside Majestic Hotel..hurm..xtau la sekarang masih x sedap.. Apa kaitan dgn my title arini?... Kaitan nye..1 day, mse jalan-jalan kat d curve, I saw an add at California Cafe. This Cafe is owned by Royale Bintang. Die tulis ' Buy 1 cake at RM 6 & get 1 free cake' hurm....murah..teru…