Skip to main content

Tepung Pelita Ku Karam

Terang lagi bersuluh tajuk aku hari ni..mungkin ada yg x fhm...mestila ada cerita yg berkaitan dgn tepung pelita..huhu..menyayat hati tau..

Cerita die mcm nie, hari ni, aku dgn 2 org kwn saya pg la ke bazar ramadhan di seksyen 13 shah alam..bagi penduduk shah alam, sememang nye tau la kat mana..huhu..pegi ke sana pun sbb byk gerai..masalah byk gerai nie..kita jadi x tau nak memilih ataupun semua nak beli kan....hahaha..

Ok..hehe..nie x masuk lagi cerita sebenar..jalan la punya jalan..aku ternampak la satu gerai ni letak
'Tepung Pelita
9 RM3.00
6 RM 2.00"

Terus aku tarik kawan aku nie p la kedai tuh..lalu membeli nye..semestinye RM2 yg aku beli..kwn aku nie la tlg pegang tepung pelita aku nie..aku pulak duk pesan.."jgn hayun kuat sgt, nanti karam"..huhu..

Lepas membeli n habiz pusing di bazar tersebut..aku dgn kwn aku nie pun balik..tp..die takut karam, die suruh aku letak kat bakul motor kwn aku sorg nie..huhu..aku pun dgn yakin nye letak dgn elok takut aku nye tepung pelita karam..

Sebelum aku sambung, aku pg bazar nek motor dgn kwn aku..coz nak pegi bazar tuh jam sgt2..takut x sempat nak berbuka..sedey la pulak kan..

Dipendekkan cerita, time tuh kteorg kat roundabot, aku sempat lagi bergurau dgn kwn aku tuh, aku ckp:hah, karam...
huhu..pas lampu hijau...kwn aku nie..mentang2 la bawak 125..sedap jer die seluk sana, seluk sini..aku dgn kwn aku memerhati dari belakang tgk jer..die dh begitu hampir dgn myvi..yelar..kami nek scoot jer..huhu..pastu, aku terdenga bunyi....'pam'...aku tgk die jatuh..huhu..nsb myvi kat belakang die sempat berhenti..begitu dekat...huhu..nasib la jugak 125 die tuh dpt brek dgn elok, kalau tak, mungkin dia yg terbang...huhu...jam seketika kat roundabout masa tuh, myvi pun xbole nak bergerak ke mana2 sbb belok kanan sikit, kawan aku masih pening2..huhu..kteorg pun berhenti kat tp jalan..

OK..macam mana kwn aku nie bole jatuh..hurmm..punca nye..kteorg nak masuk pukul 3..kereta persona nie lane luar..die pulak xbagi signal nak pg pukul 6 rasenye...bantai masuk..abg waja nie break mengejut la, sbb abg waja nie terkejut ats tindakan persona nie..yg kwn aku nie pulak break la mengejut n terlanggar belakang waja abg tuh..myvi nsb xlaju..kalo x..mmg x beraya la kwn aku nie..nasib abg waja turun, tolong kwn aku nie tolak motor ke tepi..abg waja yg memahami tuh ckp kwn aku nie x bersalah..yg bersalah nye persona tuh..huhu..nak srh kwn aku ganti pun..xbole kan..pttnye persona tuh r...

hah...korg baca nie..xtertanye2 nsb tepung pelita aku?..sesungguh nye terbang keluar dr bakul moto kawan aku..maka karam la..huhu..tp nasib la juadah kawan aku x pecah..

Pengajaran kat sini, bagi sesiapa yg driving or bawak motor..kamu kena la pikir bukan kamu sorg jer nak balik bukak puasa..org lain, kiri kanan kamu pun sama nak balik jugak..huhu..bawak laju2 pastu sama jer asyik tekan brek jer kat depan..apa hasil kamu dpt????..huhu..bulan puasa nie..aku pun raya...nanti xsempat nak mintak maaf, mintak ampun kat mak bapak...

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kereta kena tarik oleh MPSJ

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat lepas, atas urusan pejabat, Lisa pergi TNB Taipan. Sesungguhnya, area Taipan adalah area yang susah nak dapat parking. Jadi, Lisa pun parked kereta kat belakang back lane TNB Taipan, walaupun Allah SWT dah bagi hint yang pegawai MPSJ tengah clamping kereta. Hatiku berkata, alat clamping tak banyak ni, sempat nie settle kat TNB.
Tidak ku sangka dalam satu jam juga urusan di TNB, apabila Lisa keluar. Kereta ku dah tiada. Argh sudah! kereta kena tarik ni. Tanya abang yang buat kasut pun cakap macam tu. Lisa pun telefon husband, mintak husband datang tapi tak mengharap sebab masa tu dah nak masuk waktu solat Jumaat. Lisa pun call MPSJ, nasib baik angkat, dorang kata kena pergi depoh tunda carik sendiri. OH MAI! Sangkut kat Taipan, tak tahu nak buat apa, malas nak susahkan orang. Tetapi terpaksa jugak call kawan Lisa mai amik.
Dalam hati Lisa, walaupun senyum dan gelak gelak. Mempersoalkan, Ya Allah, kenapa aku ya Allah, kenapa aku diduga begini Ya Allah, …