Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2017

Kuching Outing: Foodie

Assalamualaikum
Bismillahirahmanirahim.
Kalau awak nak tahu, Sarawak sebenarnya banyak makanan menarik yang harus awak cuba. Sebagai anak jati Sarawak, setiap kali Lisa balik Sarawak, Lisa harus pergi makan laksa sarawak dan ais jagung!
Di Sarawak, ais kacang di sana tidaklah complicated macam kat semenanjung. Siap ada ais krim lah, pakai jagung cream lah, saya tak suka. Lebih suka simple and original. Jom Lisa tunjuk kedai yang Lisa pergi masa balik aritu.



Menu sama jer kan. Nak buat macam mana. Tak puas. Kat semenanjung tak dapat menandingi, dan lagipun kedai kat sini guna jagung creamer. Lisa tak pernah tahu pun wujud jagung creamer. huhuhuhu.. Lagi satu, makan kat sana mostly dalam kedai yang ada banyak stall. Jadi lebih selesa sikit. Harga pun murah iye..

Kalau nak bercuti ke Kuching, boleh la tanya Lisa

FB - fadzlisa morni - PM Lisa kalau Lisa tak approve
IG - @lisamorni / @lisamorni_jsd

Terima kasih