Skip to main content

Sambungan merepek

Haha..aku rasa mcm nak tergelak jer dgn surat khabar(SB) kadang-kadang..marah dan geram pun ada..Minggu lepas, selamba jer SB nie letak iklan Nenek Kebaya akan di siarkan di TV3..padahal Nenek Kebaya dh tamat. Paling best, siap letak tarikh..adoi..dah la astro buat salah, ini kan pula SB. Bukan main teruja la aku nak baca pasal Cucu Betong, dorang boleh letak benda lain..

Mungkin sesetengah orang menganggap benda yang aku komen nie benda biasa, tapi aku ingat lagi, sebahagian pihak akhbar kadang-kadang ambil mudah jer, contoh nye, tahun nie kalau tak silap aku, berita kematian salah seorang bekas 'schoolmate' aku yg dia meninggal di New Zealand pelajar UiTM, ada SB salah tulis nama dia. Memang best, aku bergaduh dgn teman lelaki aku sbb benda kecil nie..tengok, betapa kuat nya kuasa berita..Paling terbaru, aku terbaca SB nie mengata kan Daniel Bego org Sabah, padahal die org Sarawak..macam mana boleh ada kesilapan macam nie?..Daniel Bego dah berjuang untuk Malaysia begitu lama, tak kan minor error macam nie boleh salah kot..

Kalau aku buat tesis la, tak quote dgn betul, salah info la, mati aku kena suruh tukar balik dgn Supervisor aku..Kamu semua fikir senang nak buat tesis?..boleh menangis beb..xtido malam di buatnye..Wahai akhbar, kadang2 kami pelajar menggunakan anda sebagai bahan untuk kami belajar..Salah satunya sumber untuk kami mencari isu untuk dipertikaikan..sekiranya kami ni x bernasib baik terjumpa pensyarah yg arif bahagian yang kami petik dari surat khabar, tak ker mati kami nak menjawab..kalo di sebabkan hal kecik macam tu jugak pelajar boleh gagal..siapa nak di salahkan??????..


huhu..puas hati aku..huhu...munking ada pihak cakap kesilapan kecil xpyh la nak memperbetulkan..tapi..hari tu..aku terbaca SB nie, siap letak ralat lagi..mengaku atas kesalahan...hurm..apa kata kamu?

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kereta kena tarik oleh MPSJ

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat lepas, atas urusan pejabat, Lisa pergi TNB Taipan. Sesungguhnya, area Taipan adalah area yang susah nak dapat parking. Jadi, Lisa pun parked kereta kat belakang back lane TNB Taipan, walaupun Allah SWT dah bagi hint yang pegawai MPSJ tengah clamping kereta. Hatiku berkata, alat clamping tak banyak ni, sempat nie settle kat TNB.
Tidak ku sangka dalam satu jam juga urusan di TNB, apabila Lisa keluar. Kereta ku dah tiada. Argh sudah! kereta kena tarik ni. Tanya abang yang buat kasut pun cakap macam tu. Lisa pun telefon husband, mintak husband datang tapi tak mengharap sebab masa tu dah nak masuk waktu solat Jumaat. Lisa pun call MPSJ, nasib baik angkat, dorang kata kena pergi depoh tunda carik sendiri. OH MAI! Sangkut kat Taipan, tak tahu nak buat apa, malas nak susahkan orang. Tetapi terpaksa jugak call kawan Lisa mai amik.
Dalam hati Lisa, walaupun senyum dan gelak gelak. Mempersoalkan, Ya Allah, kenapa aku ya Allah, kenapa aku diduga begini Ya Allah, …