Skip to main content

Traditional House anyone?

When its come to CNY, UITM always being nice by given their student mid sem break for 1 week. Usually i'm not coming home for holiday. Because take the oppurtunity to sight seeing.hehe..
BUT.. sadly,huhuhu, my beloved design lecturer has given a task...to make a brochure by choosing traditional house in malaysia..huhu..
First, I taught I take 1 of the house at Malacca..but, i decide to going home for 4 days to take pictures of longhouse.
hectic week because i just came back from singapore.On CNY, im fly without wings because everyone can fly by using air asia..hahahahaha..merepek dh nie..huhu..
then the next day, i woke up at 4 to start my day in the car, went to Betong. By uncle brought us to the rumah panjang that located 6km from betong town..

u see those columns, very funny rite? but i found it unique..how? imagine..it still can be used to supported the house..think again, whoever is Sarawakian..is there still longhouse that remained untouched?if there are...how old the house is?..think again...


just to show you, the skull of an animal.

The Iban people in this longhouse are very friendly. They treat their guest well.

Enough interview, before they getting really hang of it, my dad ask to leave. Because, afraid that they ask us to lunch there.
Around 2p.m., we went back to kuching..tired..

When i learn this subject, i realized that a house can represent a race cultures. No matter u r Malays, Chinese, or whatever race u r. Malay's traditional houses has its own uniqueness, but surely i choose this house because my classmate most of them do Malay's trad house.Furthermore, of course i wanna do differ from others. What i learn for my course is, i learned to appreciate old buildings. You may not realize the importance of it, u may think that as long as u have a place to stay, u dont care what happened to them. Trust me, when its come to money, u will realize what i've trying to say.

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…