Skip to main content

mari kita padam lampu untuk earth hour

'Just 1 hour, 1 action, for a better world, switch off your light now!!!!!'
Pernah dengar x??..FYI..inilah yang disebut artis2 8tv malam 28 mac 09 hari 2..ada apa dgn 28mac 09???kalau ada yang bertanya lagi..nampak sgt x peka alam..huhu...
me and my fren..cdg nak tgk acara memadam lampu 2 kat caps square..lagipun 8tv asyik promo jer..huhu..so pegi jer la..huhu..
Mereka tgh bersedia utk perarakan..hehehe...Tgk kat tgh2 2...nampak2 spe2 yg dikenali x?
Kenal x? recognize this woman?..tgk x amazing race asia..yg partner dgn ida nerina 2...huhu..inila Tania Khan..she was very friendly..very supportive for this program..ajak bgambar..she was directly raise up the flag..ini before..the walk of hope bermula.. look at my hand!!!!hehe..'start n finish'..hehe..cni la bermula nya perarakan capsquare..pusing capsquare jer..huhu..mmg ramai yang berjalan bersama2...elok la 2...manusia skrang dh malas nak berjalan..hehe..
Manusia2 yang bersemangat....Tahniah di ucapkan
Inilah Amylea..sempat panggil dia tuk bgambar..drg tgh cbuk psl earth hour sbananya...so x dpt nak kacau mereka sgt..bwh nie Rizu..comel n kecik jer org nye..mcm suka bergambar pulak..hehehe..GudLuck for both of time...
Nie dah bergelap..itulah die Qushairi yang glamer dlm destinasi bajet..hehe..Dorang nie buat countdown utk di siarkan kat tv..mmg smart time KLCC padam..xsempat nak rakam..cox KLCC padam lambat sgt..
After 9.30 a.m.....lampu pun dibuka...x bex nye...xnmpk sgt menara KL lampu di buka..tp bole tggu KLCC yang lambt 5 minit...hehe..pas2..ada persembhan kejap oleh artis2 OIAM3 n yg lain2..mereka bawak lagu 'Here in My Home'..abiz jer show..dgn pantas bergerak ke back stage..bergambar penting..hehe
Me with Yasmin Ahmad-Duta Earth Hour..Sempat lagi die promo Talentime..Promise her u noe..tp mmg nak tgk pun..cuma asyik hold jer..pas bgambar dgn dia nie..akan ku luangkan masa utk pg tgk..chayok2...
Nie plak dgn Rina Omar..very petite and friendly..mcm mana dia kat tv..mcm 2 la dia kat luar..panggil jer..terus posing..hehehe..
Abiz jer bergambar..kami pun balik..KL kembali terang seperti biasa...agak kecewa n menyesal la coz x beli baju eart hour kat i city kat shah alam..kat caps square dh abis..huhu..xp2..tahun depan kena bertindak cepat..

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…