Skip to main content

Restoran Victoria (Arab Street)

Salam...
Today ckp rojak la..huhu...U all ada x tgk Jalan2 cari makan kat TV3 musim nie..yg drg buat kat Subang Jaya tuh..hehe..arini nak ckp psl tuh la..
Ada la 1 kedai mkn yg Maria Tunku Sabri nie p, make me interested u noe..kedai ape??
Victoria..bukan Victoria Station yg steakhouse yg npk up tuh..
WHY kedai nie????bukan kedai Papa Rich ker..yg Penang tuh ker....haha
Jawapan nye..papa rich I dh pnh mkn..tp xbuat review lg psl kedai tuh...
Victoria nie...ade cerite nye.....
Cerita bermula.....time kami n friends ada trip p singapore..time tuh mula la mencarik2 kedai mkn yg halal kat singapore..sbb ssh nk crk yg halal..kedai mamak la jwbnye..
time tuh kami d tinggalkn kat kpg gelam sbb kat situ bole la kmi semua solat dan mengisi perut yg dh lapor...memandangkan i nie x mam sgt mknn mamak..so agk ssh ckit mule2...
time pusing2 tuh..sampai kat endlot..kedai die x ramai org tp ada paper cutting kat kedai die..so cube jer ler..time tuh p..mam nasi beriyani..dlm $5 kalo x silap..tp mmg byk la..x mcm RM5 kite..hahahaha..pastu..kebetulan duduk kat tepi tpt mamak nie buat roti..tgk die nye murtabak besar jer..huhu..so kmi bercdg trip design nanti makan tuh plak..
Cerite bersambung lg...
Time trip design..tanpa membuang masa kmi berlari..sungguh tw..p kedai tuh..xingt nme tp igt tpt..huhu...i yg order n the rest mam nasi beriyani..semua ckp sedap..siap tapau lg murtabak tuh blk ke hotel d JB..
Korang pikir la kan..benda yg kte pun x pnh jpe kat Malaysia..mestila kte akan terpikir and rindu akn makanan tersebut..huhu..time tgk Jalan2 Cari Makan..tbe2 plak ade yg tunjukkan..mmg p cari..
huhu..kalo krg ikut blog nie..ade jer misi i kan..dh la misi cari mknn..hahaha..
first time pusing cari kedai tuh..mmg x jpe..huhuhu..dh la tgh lapar..mmg misi terbantut..so cr time lain..
hehe...gambor dh ade..ertinye misi nie berjaya..huhu..i jpe jgk..dgn berbekal xde pape n juz igt USJ 9..huhu..sbb alamat tertinggal n kebetulan kat subang time tuh..huhu..
Sbenanye dh pusing kat tpt yg sme kat Taipan..tp xjpe..huhuhu..ntah knape tang aritu jpe..
Kalo korg berminat...tgk elok2 signboard die..huhu..i dtg semata mata murtabak die..yg bwh nie harga die RM10..bole kongsi 2 org..kalo korg nak tau ape ag yg special kat kedai nie..korg bole la tgk 'Catch Up' kat web site TV3..
Kedai nie terletak d USJ 9, Taipan..die blok 1 lg ..seberang blok yg ade Papa Rich tuh..blok yg ade CIMB tuh..kalo korg tw mne kedai waroeng penyet kot..deret bgnn tuh la..
hehe..kayla..njoy ya..

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kereta kena tarik oleh MPSJ

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat lepas, atas urusan pejabat, Lisa pergi TNB Taipan. Sesungguhnya, area Taipan adalah area yang susah nak dapat parking. Jadi, Lisa pun parked kereta kat belakang back lane TNB Taipan, walaupun Allah SWT dah bagi hint yang pegawai MPSJ tengah clamping kereta. Hatiku berkata, alat clamping tak banyak ni, sempat nie settle kat TNB.
Tidak ku sangka dalam satu jam juga urusan di TNB, apabila Lisa keluar. Kereta ku dah tiada. Argh sudah! kereta kena tarik ni. Tanya abang yang buat kasut pun cakap macam tu. Lisa pun telefon husband, mintak husband datang tapi tak mengharap sebab masa tu dah nak masuk waktu solat Jumaat. Lisa pun call MPSJ, nasib baik angkat, dorang kata kena pergi depoh tunda carik sendiri. OH MAI! Sangkut kat Taipan, tak tahu nak buat apa, malas nak susahkan orang. Tetapi terpaksa jugak call kawan Lisa mai amik.
Dalam hati Lisa, walaupun senyum dan gelak gelak. Mempersoalkan, Ya Allah, kenapa aku ya Allah, kenapa aku diduga begini Ya Allah, …