Skip to main content

Bulan Puasa yg agak menduga

Salam (bulan puasa kn kena la bagi salam,uhuk)
Kenapa menduga?
Ingat lagi cerita pasal kuih tepung pelita ku? yg kawan ku hampir di langgar kereta...
menduga bukan?
Tidak lama lepas itu, sebab kecuaian aku, lupa nak tutup balik bekas ikan aku, Koi aku hampir mati sebab dia excited sangat---melompat lompat bajet dia tuh ikan yg boleh melompat kot, mungkin happy sangat sebab aku telah lupa ttp penutup dia..huhu..nasib aku cek balik coz aku x bagi makan lagi..bukan kah menduga??..kalo die mati aku kena beli yg baru..........huhuhu....ikan itu mmg boleh kata murah la jugak..tp tidak kah semata mata ingin membeli ikan baru aku terpaksa pergi ikano yg tidak banyak kedai yg boleh di kunjungi selain ikea yg dh byk kali aku masuk dan aku tidak membeli apa-apa...dan the curve yg kedai makan yg mahal2 dan mungkin duit aku akan habis di Daiso dengan barang yg semua nya RM5..huhu..menduga bukan?

Satu lagi perkara yg aku tanggung..Khamis yg lepas..tgh kelas..tiba2 aku dpt mesej dr kwn aku, dia bgtau-kwn dia srh bgtau aku, ayah kazen die kembali kerahmatullah..Innalillah...

Kazen dia<----kwn aku, selalu bertekak, teman aku shopping satu ketika dulu..

aku terdiam sahaja n reply kat kwn aku nasib dia dh balik kuching...(kebetulan malam tersebut, aku sempat membaca surah Yassin dan berniat menyedekahkan kepada semua org)..

Pukul 3 pagi..ada msg masuk...Salam Lis, ayah aku dh kembali ke rahmatullah..

menduga bukan??apakah perasaan kamu bila mendapat mesej sedemikian..aku tiba2 rasa aku begitu penting..huhuhu

hurm..sebagai kawan..dia pernah tgk aku menangis..di kala aku kesusahan..aku call dia malam seterusnya..dia tidak sedih..tp selepas borak2 panjang..dia byk diam..begitu menduga utk dia di bulan Ramadhan ini..

Semoga arwah di cucuri rahmat & di rahmati di bulan puasa ini..Innalillahirajiun...

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…