Skip to main content

Dim Sum again

I love Kuching!!!!
Balik raya or in other words balik Kuching mendatangkan hasil lagi...haha..why so?..dpt mkn dim sum lor...halal lagi tu (paling penting kan)..
Sorry food lover...Kuching is my teritory..so most of the food there I have people to alert me...hoho..tp u all x dapat la nak merasa this food rite??..jgn la sedey kay..hohoho..

Biasa la..my food expose mesti ada origin of the story kan...bermula nya when my sis and I pergi the Spring and I saw HK dim sum.....(xingat sebenanya)..hehe...I ask my sis kedai tu Halal ker...she said Halal..then she promised me that she will bring me there...

The day has come..promised has been fulfill....ini lah hasil nya..

Location : The Spring, Kuching (Sarawak tau, bukan KL)
Shops : HK Macau....dari luar the Spring dh nampak..
Price : Dim Sum dlm RM3.80 (very reasonable)..air- standard

Laici Susu - my sis ordered this

this one I ordered - ribena apa ntah..
one thing, i perasan..sama mcm air kat SS2 lar..tp kat SS2 sedap lagi semestinya...

Ini lah Har Kau- Har tu udang..FYI i dun eat udang..tp the sake of dim sum aku makan jugak..hehe..sedap....bayangkan..when har kau masuk dlm mulut...rasa die veri juicy..masa tu dh x fikir aku mkn udang..lidah pun x rasa gatal2..wah......



Ini Siew Mai...xtau apa inti...tp mmg one of my faveret utk order sbb kulit die mmg lain..pun very juicy tau..


This - Chicken Pau..pun sedap..the taste of the skin, sweet n x kering sgt mcm yg kat Tun Jugah dulu..wah...dgn inti nya yg cukup rasa...sodap...

Here la, Saya nak komen..I like dim sum yg juicy n basah2 sikit..because stall at Tun Jugah yg buat macam tu make me remember the 'kesedapan' of dim sum.. if u have read my intro of dim sum before yg kat KL..actually a bit disappointed la yg kat (I mean near) KLCC tuh...because..kering jer..when me, from Shah Alam juz nak rasa Dim Sum tu aritu..very kecewa lar..but atlist dh tau tpt at KL nie yg ada Dim Sum Halal kalo tiba2 rasa nak makan..my komen, dim sum die kering..pau die x manis n macam kasar jer..inti die jer not bad..but mmg isi jer la juicy..
hehe..ok2..tats all for today..nanti kalo ada new food lagi..I share la lagi kay..





Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…