Skip to main content

wall FB ku semak lagi

Salam,

FYI saya tidak lah menyokong mana2, sebab kadang2 apa yg manusia2 pembangkang ni ckp ade betol nye berdasarkan permerhatian saya. Saya pulak malas la nak komen apa2 berdasarkan fakta yang betol, iaitu apa yg drg ni perjuangkan arini. mcm kita buat kajian, tanpa fakta dan kajian sebelum ni utk menyokong apa yg kita nak ckp, baik tak payah nk cakap apa2. tat is why, saya tidak lah mahu mengomen apa2 sahabat2 saya di FB duk post sebelum ini. 

Apa point saya nak tulis di sini adalah.....hari ni merupakan bersih 3.0. yg saya tak puas hati ni, manusia2 yg x join demo kat dataran tu,sibuklah nk post, share gambar2 yg terjadi kat fb..semestinya, yg sokong demo tu ckp dari point yg lain..yg xmenyokong demo ni ckp point yg lain. dh macam perlawanan bola sepak dah..cite ni bagai, mula la bergaduh dgn point masing2.

Kalau pergi demo tu, I xkisah u all nak ckp ape...yg xpegi tu, kalo kamu takat nak share all those picture jer.. xjoin the demo..u r bull shit..u have no bull (for the men)..becoz u x tgk ape yg terjadi and for me u talk nonsense in FB.. 

for all of us yg xjoin demo, we all just frustrated yg we cannot do anything. 
Hellooooooooo...u all yg sokong pembangkang pun tahu Malaysia ni demokrasi kan, u all pun harus tahu ape yg korg perjuangkan?

so u have no right nak judge kami yg prefer duk diam jer..kate demokrasi, so stop talking bout people like us. I respect u all nye perjuangan and i choose not to comment things that I tak tahu. and i hope people stop post something that which u r not witnessed of. u all kan bijak2 smua, media yg mainkan peranan penting..kalo media yg di pihak lawan mestila ckp yg xsame dgn media d sebelah penyokong. DIULANG...ini lah sebab i ckp STOP TALKING THINGS WHICH U DIDNT SEE WITH UR OWN EYES..

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…