Skip to main content

kerepak aka membebel

Ada banyak benda nak mengarut kali ni..mmg hectic giler..sampai x ter'english' aku..huh!..

Nasib baik ade budak baru..tgk die xde keje..aku bagi keje kat ko..hamik ko..hehehe..btw..tengkiu coz tlg key in..kalau tunggu aku..xkesampain bil air aku before 15/9 ^_^..

cerita mggu nie begini..byk cerita nye nie..baca jgn x baca..

1. ada la dlm fb nie..i saw sumone post..buat status ckp..(xleh tiru bulat)..kalau nk keje..keje betol2..jgn main tibai jer..then berenti kerje...
does that person tw..why the turnover?...i hope that person siasat betol2 dulu b4 post benda begitu..tahu lah bisnes keluarga..haruslah ikut etika kerja..


2. aish..i sendiri pegi anta surat arini..and datang la malaun2..tanye..i xdpt lagi la bill..i nak all my bill..do they noe i anta sendiri..masukkan sendiri bil bil u all to tadi..and how dare u bazirkan kertas and i need to print again (exec yg sgt bengang and telah tunjukkan kemarahan terhadap customer, and i think he noes). lps print..i past kat tasha suruh tasha bagi..then bole plak tanye..npe byk sgt bill..mungkin customer nie mls sgt nk p kaji or p baca..i pun terpaksa la berjalan p kaunter explen..bila d suruh issue cek lain2..tanye plak npe..bila di explen..i dun care what this nonsense..this is so typical anak org kaya dlm tv..yg tw bukak bisnes (and dunno mane sumber modal - mungkin dari family)..tapi..xtahu byk benda.. and of coz mungkin dlm hati dia ckp..aku kaya..aku mampu byr..xperlu tahu benda nie...tapi tahukah anda..manusia seperti kami akan judge anda..kaya jer kaya..tp kurang bijak dari segi pemahaman..


ok..done my story...

my twit today: shud i buy black wedding shoes?

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kereta kena tarik oleh MPSJ

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat lepas, atas urusan pejabat, Lisa pergi TNB Taipan. Sesungguhnya, area Taipan adalah area yang susah nak dapat parking. Jadi, Lisa pun parked kereta kat belakang back lane TNB Taipan, walaupun Allah SWT dah bagi hint yang pegawai MPSJ tengah clamping kereta. Hatiku berkata, alat clamping tak banyak ni, sempat nie settle kat TNB.
Tidak ku sangka dalam satu jam juga urusan di TNB, apabila Lisa keluar. Kereta ku dah tiada. Argh sudah! kereta kena tarik ni. Tanya abang yang buat kasut pun cakap macam tu. Lisa pun telefon husband, mintak husband datang tapi tak mengharap sebab masa tu dah nak masuk waktu solat Jumaat. Lisa pun call MPSJ, nasib baik angkat, dorang kata kena pergi depoh tunda carik sendiri. OH MAI! Sangkut kat Taipan, tak tahu nak buat apa, malas nak susahkan orang. Tetapi terpaksa jugak call kawan Lisa mai amik.
Dalam hati Lisa, walaupun senyum dan gelak gelak. Mempersoalkan, Ya Allah, kenapa aku ya Allah, kenapa aku diduga begini Ya Allah, …