Skip to main content

wedding prep: dress and suit

salam,

esok dah masuk bulan oktober.. maksudnya..tinggal 2 bulan lagi majlis saya..mula lah nak melompat sebab tak tahu nak buat apa lagi..mula lah tengok tengok checklist..tengok tengok kalendar..

paling penting dalam majlis..haruslah ada baju kahwin kan..hehe..so macam orang lain.. i scroll thru others blog..tengok cara mereka.. and mostly i noticed that mereka beli kain dulu..then baru fikir design..then baru cari tailor..huhuhu.. masa i read thru.. i dun think that this is a very good way to get ur ideal wedding dress..

what i do is..based on simple words from kakak yg kerja bank nie..

"adik bukak la magazine pengantin, tengok design yg berkenan, then adik pegi lah butik tu"

hehe..maybe u all cakap..dah tahu la u..hahaha...tapi still ada jugak yg tgk kain cantek..main beli jer..

thats true that we are not artist and someone rich, kita masuk jer mana2 tailor or designer yg kita nak.. then kain..tailor yg belikan aite?..pengalaman dari kecik..i suka beli jer kain..then design ikut suka lah..but hasil..memang lah macam x seswai jer.hehehe..bila dh besar nie..tengok balik..oh, terok nye my sense of taste..

so bila wedding nie..i scroll thru website..tgk dress macam mane i nak..then alas..found..pegi kedai kain..and beli...tiba masa..anta tailor..luckily my tailor nie..pengalaman dgn dia..dia pandai design..just bagi dia deisgn macam mana i nak (actually, masa hunting for kain tu..xdpt kain exactly macam gmbr..so decide.taichi kat tailor fikir)..so this is what i mean..beli kain..bawak design..designer fikir cane nak buat,,huhuh..

satu lagi cabaran.i orang sarawak..me myself keja KL..so macam kena berulang alik lah..tapi setakat nie..xda lah sangat.. few my friends suggest that..why u xnak cari tailor and designer KL jer..months before i did had in mind nak try few famous designer kat kl..tanye harga..mmg not within bajet lah..another things i x buat dekat sini..sebab kita x kenal tailor sini..anything can happen..

nanti balik raya haji..dijangka siap..=)

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…