Skip to main content

Pre Wedding! - belated post

As usual lor, I suka post benda2 yg dah lepas. It is hard to getting started (this what I get from Zen Habits where people hard to start a thing, when they start, the hard to stop! yeeehaaa)

Actually, I tak nak buat pre wed, macam membazir plak kan. lagipun nanti lepas majlis kawen there will be another photoshoot and with ur wedding dress and make up some more. Kalau amik pre wedding, kena make sendiri or u need to go to make up artist.

Why suddenly I buat pre wedding photoshoot?.
My reception was really a simple reception. People came to eat, and balik. Due to cost, decorations were less.To differentiate post wedding nye photoshoot dgn pre wedding. I decide nak buat potrait. Macam kite nak amik gmbr pasport tu..tapi with feel.. I got this idea when I watch movie 'Closer' (Jude Law and Julia Robert). Ada one scene that Julia Robert took potrait picture of Jude Law, and I would like a picture like that too! Sadly that when I google through, there are no picture of what I have mentioned so, if u have time, please watch the movie kay! Another inspiration is fasha sandha pre wed, I pun suka her idea. tapi xleh r amik gambar cam die. Furthermore, I like how she or her planner hias masa akad nikah dia.

Contoh sahaja / Example only, potrait yg ada feel.
Contoh sahaja/example only: Fasha sandha pre wed.

Mine Potrait by Aivy Yong
My Husband Potrait by Aivy Yong


Aivy Yong - my photographer for my pre wed. I noticed quite hard to find one in Malaysia, kalau ada pun maybe the price is beyond my budget. Kata pre wed jer, buat pe i nak propa sgt kan. Simple sudah, nanti sama plak dgn post wed. Aivy pun ada buat make up jugak. Of course the price differ. If you all interested with her work you can just drop her an email for quotation.

If u all tgk contoh yg pertama x sama dgn hasil yg kteorg dpt, kteorg guna natural lighting, not studio lighting. Of course end product is not the same.

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kereta kena tarik oleh MPSJ

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat lepas, atas urusan pejabat, Lisa pergi TNB Taipan. Sesungguhnya, area Taipan adalah area yang susah nak dapat parking. Jadi, Lisa pun parked kereta kat belakang back lane TNB Taipan, walaupun Allah SWT dah bagi hint yang pegawai MPSJ tengah clamping kereta. Hatiku berkata, alat clamping tak banyak ni, sempat nie settle kat TNB.
Tidak ku sangka dalam satu jam juga urusan di TNB, apabila Lisa keluar. Kereta ku dah tiada. Argh sudah! kereta kena tarik ni. Tanya abang yang buat kasut pun cakap macam tu. Lisa pun telefon husband, mintak husband datang tapi tak mengharap sebab masa tu dah nak masuk waktu solat Jumaat. Lisa pun call MPSJ, nasib baik angkat, dorang kata kena pergi depoh tunda carik sendiri. OH MAI! Sangkut kat Taipan, tak tahu nak buat apa, malas nak susahkan orang. Tetapi terpaksa jugak call kawan Lisa mai amik.
Dalam hati Lisa, walaupun senyum dan gelak gelak. Mempersoalkan, Ya Allah, kenapa aku ya Allah, kenapa aku diduga begini Ya Allah, …