Skip to main content

Dress up penting!

Its been awhile i tak tulis apa2.. But today.. Got story to tell u all. I rasa most of us having d same dilemma or experience. Dipendekkan cerita...

Arini, i teman my colleague buy ipad mini at machine, publika. Nak dijadikan cerita, dia tanya 32gb ade x?. So the sales assistant pg cek stock and brought a black 32gb ipad mini. Dia ckp puteh dah abiz.. My colleague nie help her sis to buy n she insist on white one. Sesiapa yg prnah beli brg kat machine tau la bila drg ckp xde stock.. Xde la.. Tunggu la esok hangpa tanya sebelum kedai bukak.. My colleague nie p la call n discuss with her sis.. Last2 her sis agreed to take the black one memandangkn begitu susah nk beli white one ( kmi dah tanye celcom, celcom pun xde stok).. Masa nk konfem nie.. Suddenly i heard the sales assistant ckp ade puteh nye..my colleague said that yg hitam tu wifi jer.. Yg celular with wifi ade.. Wattttt.... My colleague penat2 convince her sis to take black, now u said hado plak puteh..

Why at d first place u tak tanye kite with celular or wifi jer??.. We noe la with wifi cheaper..and kebetulan men my colleague pakai macam biasa jer.. U thought we cant afford??? Kompeni ko keja ade bagi bonus mcm kmi dok??haha... So u tgk kita tye ade stok??.. U pk kmi nk beli yg murah jer????

Tat is wat we call mentality. My other colleague pernah kena at d same store b4.. Aishh.. Tapi kadang2..if u wear something tat look 'poor'.. Is good to avoid ppl yg promo credit card. But if u want to buy something yg ade class.. Wear a classy look lah..

Ade satu lagi nk cerita.. Harga emas trn.. Yesterday i went to gold center, tgk mak cik 2org mcm org biase je.. Sekali beli 50gm.. Hamek kauuuu.. They got money u noeeee!!!

Ok.. Itu jer.. I nk tdo da~ nite

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…