Skip to main content

Misi Mencari Laksa Sarawak di Lembah Klang!

Yesza, ada misi gitu..ini disebabkan kerinduan rasa laksa Sarawak setelah 3 bulan tak balik Kch lagi..oh mai craving!!!! Laki ku pun melayan je la yek..nak buat cane.. One of my family here, ada bagitahu tempat2 yg bole d cuba laksa nya..so I pun pergi 2 tempat yg direkomen tersebut..

1. The Bikers Planet Cafe SS15, Subang Jaya.
   Kedai dia abit tersorok sedikit. Kena pandai2 la cari. Disebabkan mmg dtg nak makan laksa jer..so makan laksa je la..
Laksa Sarawak at Bikers Planet
  Komen: laksa dia manis nak mampus..kepedasan and rasa laksa tu langsung xde..mmg EPIC FAIL! Even my sis komen thru pic instag ckp tak de rupa laksa nye kuah..


2. Restoren Pucuk Ubi, Kampung Sungai Kayu Ara, Bandar Utama
 Kedai ni pun mmg tersorok, mmg mengeri kan dtg sini kalau anda bukan biasa area tersebut. Sebab byk warga2 asing, dan construction site yg sedang d jalan kan ketika ini. Kalau nak dtg, kalau dari exit NKVE mmg dah dekat dah...I cari pun guna waze.
 Komen: laksa die tak de rasa sgt..kategori yg i will not datang situ makan lagi..hahahahah..bukan tak sedap..i rather wait till i balik Kch jer..hahahah.. the location sgt tak inviting.

carrot and apple juice, nice!
Laksa Sarawak at Pucuk Ubi, no presenation

3. Dapur Sarawak, Jalan Sarikei off Jalan Pahang.
  Memang senang nak cari, parking jer susah.. betol2 belakang KPJ Tawakal.
  Komen: Ini lah rasa yg I cari. nak cakap sedap xde la..but.. the taste is there. wow!!


Laksa Sarawak at Dapur Sarawak

 Misi Tercapai! hehehe


Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…