Skip to main content

Obvious? mysterious? -

Selamat datang Februari! Welcome February!

New Months New Target to achiever!

Okay2..Today, rojak sikit (mix mix jadi la rojak). Its been a long time i nak cakap pasal customer service nie. Its not about how to do customer service. Its about what ive been through for almost 4 years. Sometimes it is funny, annoying, and sometimes hard to describe.

Maybe, kadang2 i or u tak perasan that what come out from your mouth. Maybe its Malaysian kan. Pernah tgh video 'Abuden' by Jinnyboy (hitz) tu?. Mesti u fikir apa kaitan my experience with that video?

Meh I story u the common conversation kat phone.

Situation 1
Customer: Is Mr X in?
Me: Sorry, he is not around.
Customer: Is he coming to work?
Me: yes, he is just not in the office.
---> obvious kan?..kalau org tu xkeje..of coz u akan jwb die on leave or MC.. udoh nye kite jwb die xde.. bukan nye cko die p cuti ke ape!!!!.

Situation 2
Customer: Can I speak to Mr X?
Me: Sorry he is in the meeting.
Customer: Is the meeting long?
Me: Im not sure (as kami d train x bole ckp i dunno)
Customer: what time the meeting finish?
Me: Im not sure also.
--> u see??????..udoh nye kite jwb xpasti..lagi mahu tanye..kadang2 ade ler juge manusia nie tye..kul brp Mr X nie balik office?..
 wahai masyarakat sekalian, kadang2 office nie.. kami nie bukan setiausaha seseorg tu?..mcm mane kmi nak taw..i nie kadang2 mulut main ckp jujur jer.. i akan jawan..'I bukan PA die, I xtw die p mana/die balik kul brp'

Situation 3
Customer: I nak komplen tissue tandas dh abiz/ I nak komplen ade org merokok dlm toilet.
Me: ok. I akan send cleaner pg tmbh tissue/ noted. kami akan take action.
Cutomer: Nape ye tissue cepat habiz? (dh tu xkan tissue pandai tambah sendiri, mane la kami taw yunk oi, bukan kami yg pakai, mane kami taw sorg amik tissue lap2 yg patut tu die pakai berapa byk)/ ade gak yg tye. u guys kena take action tw psl org merokok tu..xselesa kami nak pakai toilet, u all dh letak no smoking die merokok jugak (masyarakat sekalian.. u olls harus sedar, its hard to control ppl, klo yg nk merokok tu, merokok juge ler.)

Byk lagi situation weh.. 4 taun bnd mcm nie kne hadap. bukan bole jwb cenggitu kat customer. kang ade dpt surat cinta. klo korg yg customer tu, i jwb mcm tu, kan panas ati kan..tp xsda plok kmi ni pun pns je n sabor jer.

Actually byk lagi situasi yg menarik utk u oll, tp i dh lupe. hah..u olls npk x ape kaitan dgn video abuden?
'Ppl tend to ask the obvious and something mysterious'

Misteri sebab.. soalan yg cane kmi nk jwb klo kmi pun xtw cane bnd tu mcm tu.

Kay lah..malas nk membebel dh.

Bye!



Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…