Skip to main content

Parenting class

the people
Last saturday 15.2.14, me n hub pegi klas parenting. Lebih kurang mcm tu lah. It was consist 3 class, baby wearing, sleeping baby n baby language. FYI ini lah klas pertama or kursus pertama yg berbayar (bayar atas kehendak sendiri) yg i pergi. Overall im satisfied with everything.

Why?
Kelas 3 jam jer. So u dh boleh agak 3 speaker, each of them akan ckp 1 hour each. U xbole expect they will talk very detail but u can see whole picture what is all about. U can bring ur baby n spouse of course spouse charge lain. But it is very important that ur spouse pegi sekali so that they will also learn.

The speakers are certified. Very helpful n friendly. Mereka ckp based on experience so they realted with their experience, so class jadi lebib interesting as first timer mummy.

Bear in mind, u bole bawak baby. So the environment sgt la bagus (added value) and seswai. Tak macam kelas2 u biase pegi organized by company. 

If u r interested nak tmbah ilmu, u can google them. They always organize class, workshop, n one on one service.

1. Kak shida (norashida) - baby wearing, u boleh google jom gendong. She can help u to do trouble shoot ur carrier and sefamily dgn nye.. Or she can teach u to bby wearing, she also can advise you which one suits ur little one.
Kak Shida

2. Sarah haris ong - she handling sleeping habits for baby. U can look for her to consult and assist u to solve bby sleeping problem. Mmg bby sleeping ni masalah by smue mak mak. (sorry Sis Sarah, tgh bwk baby xdpt amik pic u)

3. Kak uswatun - if u buy pa ma mag, u can look for her there. She talk about baby language (dunstan). Mmg useful gila. Earlier u can understand bby language..its better.

the trainer : Kak Uswatun
If i got time. I akan provide their contact details kat sini kay. 

Why i encouraged u all attend those class. U bole tgk different perspectif of parenting skills.if u bole reduce ur baby cries from early stage, u can melahirkan seorg insan yg lebih baik. InsyaAllah. You go to d class, u will understand what i said, eventhough what they talk about ada sikit bercanggah dgn certain speaker, org tua2 kita. But atleast we try kan? Doa usaha tawakal.

Follow me on twitter n instagram @lisamorni

Ilmu xpernah habis utk kita belajar. Jangan ego!



Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…