Skip to main content

Reason I resign

Salam,

It is been awhile I tak update blog. Memang sangat busy! tido pun awal, tak da la awal sangat.

a few days more, will be my last day working. I dah kerja kat kompeni ni for about 4 years. and my post was stuck there and tak pernah naik senior.

I am not complaining bout the company and some point yes I nak complaint jugak.

before that, u need to understand my jobscope:
main JD is customer service (jadi consultant masalah, tempat bergosip n so on), jaga la common area, kutip duit and buat admin work. indeed kami d ofiz ada main spesifik task, but overall kami kena overseee semua perkara di atas dalam pada masa yang sama.

tidak pasti mana silap nya, kerja kami d office semakin banyak, hati pelbagai pihak perlu dijaga. contohnya:
1.segala kerja di nilai oleh JMB, pada masa yang sama penduduk, pelanggan yang bekerja perlu dilayan agar mereka berpuas hati. kami tersekat di tengah2.

2.kerja kami telah dipertikai kan pihak atasan, mengapa bila seorang tak ada kerja tak boleh jalan, tiada teamwork katanya. setiap seorang kami dah di penuhi dengan tugasan sendiri, kami memilih untuk tolong apa yang patut dan tak nak masuk campur (ya memang agak selfish). ada contoh yg nyata dan jelas di ofiz, kerja nya tidak siap dan tidak mencapai dateline sebab faktor2 di atas.

3. cara kerja kami telah menjadi sebati dengan kami sejak dari dahulu lagi, agak sukar kami untuk mengubah nya. it is what they say organizational change i think.

because of this few reasons, the bosssss (ats bos ade bos lagi, ats bos ni ada bos lagi) bos itu tak nak bagi kami naik. sedih. gaji pun tak naik banyak. lagi sedih. bila dah tender, bos atas bos pujuk, bersabar la duhai pekerja2 ku, akan ada perkara lebih baik berlaku nanti.

Duhai bos atas bos, saya sudah penat, hari2 rasa malas nak pegi kerja. dah asyik kena marah dengan customer, tempat kerja pulak jauh dan semakin jam. gaji ku sangka akan naik seperti achievement, tapi jangkaan ku telah meleset. kalau gaji naik da ba boom n tak dapat senior, okay lagi. I need change of environment. for a better health.

so, I need to move on kan. why I need to stay, hari2 husband denga I membebel, mengadu, sampai I mengadu kat blog. It is not healthy. Like I say, I dont know where went wrong that I resign.

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…