Skip to main content

Pucuk di Cita Ulam Mendatang

Bismillahirahmanirahim.

Duit dan kekayaan sering dijadikan dambaan semua manusia. Dalam diam walaupun anda sering mengatakan duit tidak boleh bawa ke mati kerana akhirnya amalan juga dibekal. Tetapi duit juga lah yang punca segala-galanya. Oleh sebab itu begitu banyak buku di kedai buku sekarang ini terutamanya penulisnya adalah orang kita, tajuk nya mestilah ada kaitan tentang duit. Saya tidak lah ingin memburukkan mereka tetapi saya perlukan buku yang lebih menyeluruh. Maaf lah penulis itu kerana tajuk anda saya tiada rasa ingin membeli.

Tidakkah kita pernah berfikir untuk ubah diri kita? Ubah cara kita mencari duit, ubah perspektif kita, ubah apa yang ada dalam hati agar kita tidak lah terlalu fokus kepada sesuatu benda dan akhirnya mungkin kita akan lupa dengan perkara lain.

Anda punya IMPIAN bukan?
Anda punya AZAM bukan?
Anda punya SASARAN bukan?

Tidakkah anda ingin mencapainya? Tidakkah anda sering bertanya mengapa IMPIAN, AZAM, SASARAN anda tidak mengena? Anda usah gusar lagi, sekiranya anda mengikuti penulisan saya sebelum ini, anda akan tahu apa yang saya kongsikan, dan anda memang bertuah kerana anda dapat belajar secara percuma kerana saya sudi berkongsi secara live di sini. Marahlah penulis buku  dan trainer yang dilatih yang lain. Secara kasar anda boleh mengikuti cara yang saya akan kongsikan. Tetapi akhirnya terpulang pada diri anda, kerana saya bukannya coach. Sekirannya saya diberi peluang, ingin saya menjadi coach, trainer, speaker seperti Dato Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah dan Prof Muhaya.

PUCUK DICITA ULAM MENDATANG

Begitulah keadaan anda sekiranya anda ingin berubah, apa yang anda hajati anda akan dapat dengan mengetahui cara ini. Apakah cara itu ---> Law of Attraction. Mungkin anda sudah mengetahui caranya, syabas kepada anda. Biarlah orang lain pula belajar dan mencapai apa yang mereka hajati!

Cerita kali ini -- saya mendapat pekerjaan yang saya inginkan selama ini selepas saya mendapati apa kesilapan saya. 

Terima kasih atas masa anda.

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…