Skip to main content

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng mancing sewa kapal naik dari sini untuk gi mancing. Okay, lets the picture do the talking!
Panoromic view of the river
Itu dia kapal orang mancing sewa
another part view from the jetty
AS pun nak pose
AS lagi
Kami pun nak pose
Anak kakak dengan kakak sorang lagi
Kedai seafood tepi jeti. Boleh try!
Lobster. RM80 kata tukang bayar. Ini sebahagian sahaja
AS tak sihat mggu lepas. Jadi dia banyak merengek dan mintak didukung ajer dan nak dengan mak n ayah dia saja. Jadi ini lepas open house yang saya tak sempat makan nasi dagang. Lepas dia membuang tak nak duk umah orang tu, kami pergi rumah satu lagi berdepan sahaja. Rumah orang ini ada tanam anggur. Itu anggur tw!
On the way nak balik tu, singgah sini dulu. Saya di ambang tak bole minum air nyiur. nasib baik ada pilihan lain.
Itu dia pilihan lain dia
Mango shake and coconut shake
AS cuba posing, cuba dan cuba.

Begitulah outing kami pada Sabtu lepas. Gerak pukul 11 lebih pagi, sampai sana dalam pukul 12 lbh tengah hari. Sementara tunggu Zohor, mak dan kakak beli ikan fresh from the sea. Then solat Zohor, lepas tu baru Lunch. Kalau u oll tanya why tak pergi malam makan seafood, kata abg ipar malam tak bukak. Saya tidak pasti kebenaran fakta ini. Satu lagi, actually kami nak makan kat kedai lain, tukang masaknya tak ada, jadi dia buat buffet. Jadi kami pun tukar kedai tepi jeti itu.

Enough for today!

Thank you!










Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…