Skip to main content

AEON Quill, Sangat Menarik

Bismillahirahmanirahim..

Quill City Mall

Quill City Mall, 2 kali baru melawat kawasan.
Kenapa nak tulis?
Sebab jiwa yang ada selepas buat research pasal POE amat kuat di hati. Apa itu POE? penilaian yang dibuat kepada pelawat pekerja dan lain-lain selepas bangunan diduduki untuk satu tempoh.

Quill ini tak silap baru siap tahun ini atau tahun lepas kot. Kalau tak silap lah. Tapi sebenarnya bukan nak citer pasal Quill, tapi pasal Tenant Quill yang paling besar dalam ini --> AEON.

Mengapa Aeon dan bukan Quill sebab facilities Quill biasa-biasa sahaja dan ada tempat lagi menarik berbanding Quill.

Banyak shopping mall Aeon yang ada di Klang Valley nie, yang dahulu nya kita panggil Jusco. Aeon dalam Quill ada facilities yang berbeza dengan Aeon yang sudah sekian lama ada di Malaysia. Oleh itu, kalau anda student facilities management or belajar space management or buat value management. I think Aeon boleh anda belajar semua itu.

Mengapa?
Kalau anda seorang parents, anda akan perasan si Ayah tidak dibenarkan menemankan si Ibu menukar lampin di diaper changing room yang link dengan nursing room. Sama juga apabila diaper changing room nya pula laluan masuknya melalui tandas perempuan. ----- ini sangat-sangat tidak convenient sekiranya si ayah adalah ayah tunggal atau membawa anak nya seorang berjalan-jalan di Aeon. Secara umum, ini berlaku di Mid valley dan Aeon lain.

Tetapi di Aeon Quill, bilik tukar lampin telah diasingkan sekali dengan play room dan bole di access kedua dua jantina. Nampak tak perubahannya?

Facilities lain pula yang amat menarik ialah, toilet kanak-kanak. Memandangkan saya tidak pernah masuk toilet lelaki nak komen cakap toilet perempuan sahaja ada toilet khas untuk kanak-kanak, tak boleh la kan. Kat sini, memang ada ruang khas memang nampak lah toilet khas untuk kanak-kanak ni, tak macam yang kat Aeon Midvalley.

Bilik solat pun lebih cantek, dan ada decorative design dalamnya. cuma tak da karpet jelah. Saiz nya masih sedang-sedang gitu, tak da lah sekecil bilik solat di Aeon Sunway.

Maksudnya di sini, Aeon ada mengambil inisiatif untuk memperbaiki facilities mereka untuk shopping mall baru, jarang sekali shopping mall di Malaysia membuat perubahan yang begitu menarik perhatian. Shopping mall di Malaysia hanya memperbaiki atau menambah setelah bangunan telah siap.

Kalau anda tanya pasal Quill, parking dia murah berbanding bangunan yang berada di sekeliling. Kedai makan pun banyak pilihan, dan agak menarik sehingga tak tahu nak makan kat kedai mana. U can consider lah nak jalan-jalan kat sini.

Thats all lah pasal Shopping Mall.

Thank you!

#mycybersale

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Kereta kena tarik oleh MPSJ

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat lepas, atas urusan pejabat, Lisa pergi TNB Taipan. Sesungguhnya, area Taipan adalah area yang susah nak dapat parking. Jadi, Lisa pun parked kereta kat belakang back lane TNB Taipan, walaupun Allah SWT dah bagi hint yang pegawai MPSJ tengah clamping kereta. Hatiku berkata, alat clamping tak banyak ni, sempat nie settle kat TNB.
Tidak ku sangka dalam satu jam juga urusan di TNB, apabila Lisa keluar. Kereta ku dah tiada. Argh sudah! kereta kena tarik ni. Tanya abang yang buat kasut pun cakap macam tu. Lisa pun telefon husband, mintak husband datang tapi tak mengharap sebab masa tu dah nak masuk waktu solat Jumaat. Lisa pun call MPSJ, nasib baik angkat, dorang kata kena pergi depoh tunda carik sendiri. OH MAI! Sangkut kat Taipan, tak tahu nak buat apa, malas nak susahkan orang. Tetapi terpaksa jugak call kawan Lisa mai amik.
Dalam hati Lisa, walaupun senyum dan gelak gelak. Mempersoalkan, Ya Allah, kenapa aku ya Allah, kenapa aku diduga begini Ya Allah, …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…