Skip to main content

Ajaibnya bersedekah: Ditemui dengan lelaki gentleman

Bismilahirahmanirahim..


Ini cerita lama. Cerita masa masih pregnant haritu (anak dah 2bulan dah).
Nak dijadikan cerita, kuasa Allah itu besar, rezeki itu bukan hanya tentang duit.
Memang sedekah boleh menunaikan hajat, menolak bala, dan macam2 lagi perkara baik akan datang tapi kita kena yakin dan ikhlas.

Saya mengamalkan sedekah subuh setiap hari, dan dijadikan cerita..
Hari itu, tolong suami pos barang kt pos laju besar shah alam. Parking penuh, jadi saya park kat DEMC..berdekatan lah.. memang la agak jauh..tapi bisik dalam hati.. senaman senaman.
Kalau dah ramai tu, tempat pos barang pun ramai lah. Sebab tersilap pilih kaunter, Q saya tak gerak-gerak. Dalam hati duk cakap, kenapa lah takde kaunter khas untuk mak buyung. huhuhu..ponat den berdiri. Tapi dalam hati pujuk lagi, patutnya tunggu je la kat pos office yang amik nombor, atlist dpt duduk. salah diri sendiri kan.. 

Q tak bergerak rupanya, sebab staff kena arrange something kat belakang. Bila staff dah masuk, yg tgh tunggu first in line tu byk barang.. terkezut den na.. lagi lama nak tunggu.. tunggu punya tunggu.. ada seorang lelaki ni panggil : Puan, puan sini, puan dulu ye. 

Huhuhu, terkejut nya hati, Allah swt bukakkan hati laki ini untuk menjadi seorang gentleman dan permudahkan urusan ku.. Bukan kah itu rezeki?
Janji Allah itu pasti! Nikmat tuhan manakah yang kamu dustakan?

Indah bukan ajaibnya bersedekah.

Terima kasih




Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kereta kena tarik oleh MPSJ

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat lepas, atas urusan pejabat, Lisa pergi TNB Taipan. Sesungguhnya, area Taipan adalah area yang susah nak dapat parking. Jadi, Lisa pun parked kereta kat belakang back lane TNB Taipan, walaupun Allah SWT dah bagi hint yang pegawai MPSJ tengah clamping kereta. Hatiku berkata, alat clamping tak banyak ni, sempat nie settle kat TNB.
Tidak ku sangka dalam satu jam juga urusan di TNB, apabila Lisa keluar. Kereta ku dah tiada. Argh sudah! kereta kena tarik ni. Tanya abang yang buat kasut pun cakap macam tu. Lisa pun telefon husband, mintak husband datang tapi tak mengharap sebab masa tu dah nak masuk waktu solat Jumaat. Lisa pun call MPSJ, nasib baik angkat, dorang kata kena pergi depoh tunda carik sendiri. OH MAI! Sangkut kat Taipan, tak tahu nak buat apa, malas nak susahkan orang. Tetapi terpaksa jugak call kawan Lisa mai amik.
Dalam hati Lisa, walaupun senyum dan gelak gelak. Mempersoalkan, Ya Allah, kenapa aku ya Allah, kenapa aku diduga begini Ya Allah, …