Skip to main content

Jalan-jalan Melaka Part II

Assalamualaikum,

Sambung cerita kami pi dinner, cadangnya dinner nak pergi makan kat Sungai Duyong. Kami sampai dalam pukul 7 malam. Dah panjang barisan nya. Memang tak dapat la nak tunggu, jadi kami pun pergi tempat lain. Nak dijadikan cerita, kami pergi banyak tempat malam tu, kebanyakannya tutup, jangan ditanya kedai apa, saya dah lupa. Last-last kami balik bandar makan kat Hard Rock je (memang dari dulu teringin nak makan situ).







Habis makan, kami pun jalan-jalan kat jonker street, kakak nak naik beca ni. Jadi kami pun naik lah.

Hari kedua, kami nak balik dah. Dah adat bawak anak, semua nya jadi perlahan, tahu tahu dah nak tengah hari, kami pun pergi makan kat Nasi Beriani Haji Thamby. Kedai ni, hurmm. memang nasi beriani dia sedap. Tapi Ya ampun, servis nya ku rasa nak muntah and boleh jadi hijau. Taktahu la sebab bos takde ke apa, tapi banyak lah orang pergi sebab tak nak tunggu. Bukan sebab makanan lambat sampai, order lambat ambik walaupun dah dapat meja..huhuu..tapi makanan dia recommended!

Lepas makan, husband tanya, nak cuba beli kuih keria tak. Saya cakap, tak kisah..hahahaha..jadinya sampai lah kami disini. Terima kasih husband. Nak komen, kuih keria tak de wow factor sangat sebab sama je dengan kuih keria kat sarawak. Jadi, next time saya tak kan repeat sebab biasa-biasa sahaja. Kalau awak nak cuba, sila lah beratur dan bawak payung. Lepas en somi bertarung kepanasan selama sejam, kami pun pergi Freeport Afamosa Outlet. tempat nya sgt dekat dengan A famosa resort. Takde kedai high end sangat, jadi tak yah la mengharap ada couch or LV. Ini last pit stop, kami pun terus balik Shah alam







Terima kasih sudi membaca

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…