Skip to main content

SINGAPORE OUTING (PART I)

Assalamualaikum,

Cuti Chinese New Year bulan lepas (dah lama punya cerita baru nak tulis), tapi still some of the content mungkin bagi idea untuk u olls kan. Kami sekeluarga planning turun ke Singapore.

Mengapa Singapore pada CNY?

  • Ahli keluarga di Kuching pun bercuti di Singapore.
  • Kebiasaannya kalau balik Kuching masa CNY, hampir semua kedai tutup. 
  • Di sini pun sama kan? Takkan nak jalan ke Penang. Mungkin juga kedai banyak tutup.
Kronologi daripada KL ke Singapore

Sebelum hari kejadian
Book bilik menggunakan agoda. Pemilihan bilik berdasarkan khidmat nasihat kakak yang sering ke Singapore
Membuat pilihan untuk driving ke Singapore, sebab bawak budak-budak. Macam susah nak naik public transport.
Menukar sebanyak RM2000 dan dapat sebanyak SGD600.
Membuat planning nak buat apa, beli apa dan makan apa.
Renew passport anak anak.
Merancang pergerakan di sana sebab terdapat komen mengatakan pada CNY itself, pasti jam nak masuk Singapore.
Aktifkan roaming.

Chinese New Year Eve
Company memberi pelepasan awal sempena CNY eve.
Balik rumah cepat2, kutip anak-anak di sekolah dan taska.
cuci baju semua. 
Lepas Magrib terus gerak ke JB.
Kami ada berhenti d beberapa RnR. Sbb husband penat. Lagipun planning sampai JB terus masuk Singapore.
Tapi sampai Jb lebih kurang tgh malam.
Kami bergerak masuk Singapore selepas isi perut.
Kereta tidak banyak jadi perjalanan sangat lancar.
Ingat top up Touch n Go!

Kalau kereta dah ada autopass, perjalanan sangat mudah, just reload autopass.
Kalau dapat kad putih, sila isi awal-awal supaya tidak sangkut lama nak isi kad putih.
Setelah masuk Singapore, handphone terus roaming sebab nak guna waze.
Maxis one plan memang sangat bagus. tak abis pakai pun data.huhuhu
Terus ke hotel di Geylang dan Check in.

Kalau nak tengok gambar, kena tunggu posting seterusnya.
Lisa nak tidur dah nie, esok ada training lagi.

Terima kasih

Boleh add lisa di FB Fadzlisa Morni
Fllow IG personal @lisamorni
Follow twitter @lisamorni
Nak tahu lisa jual apa follow IG @lisamorni_jsd
Business page The FM


Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kereta kena tarik oleh MPSJ

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat lepas, atas urusan pejabat, Lisa pergi TNB Taipan. Sesungguhnya, area Taipan adalah area yang susah nak dapat parking. Jadi, Lisa pun parked kereta kat belakang back lane TNB Taipan, walaupun Allah SWT dah bagi hint yang pegawai MPSJ tengah clamping kereta. Hatiku berkata, alat clamping tak banyak ni, sempat nie settle kat TNB.
Tidak ku sangka dalam satu jam juga urusan di TNB, apabila Lisa keluar. Kereta ku dah tiada. Argh sudah! kereta kena tarik ni. Tanya abang yang buat kasut pun cakap macam tu. Lisa pun telefon husband, mintak husband datang tapi tak mengharap sebab masa tu dah nak masuk waktu solat Jumaat. Lisa pun call MPSJ, nasib baik angkat, dorang kata kena pergi depoh tunda carik sendiri. OH MAI! Sangkut kat Taipan, tak tahu nak buat apa, malas nak susahkan orang. Tetapi terpaksa jugak call kawan Lisa mai amik.
Dalam hati Lisa, walaupun senyum dan gelak gelak. Mempersoalkan, Ya Allah, kenapa aku ya Allah, kenapa aku diduga begini Ya Allah, …