Skip to main content

SINGAPORE OUTING: PART II

Assalamualaikum.

Lisa sambung ye. Haritu kan baru mukadimah. Belum pergi deeper lagi trip Lisa pergi Singapore tu.
Jadi Lisa nak sambung untuk hari pertama.

28/1/17 (Sabtu)
Masuk Singapore dalam waktu Subuh, imegresen belum sibuk lagi. Trafik di Singapore pun belum sibuk lagi. Jadi, memang masa yang sangat bagus. Husband pun drive pergi ke hotel kami iaitu CHAMPION HOTEL di Joo Chiat Road, Geylang. FYI, kami drive guna waze.

Lisa dah pernah cakap, Lisa pergi Singapore sebab kakak Lisa ada kat situ. Hotel pun dia yang rekomen. Disebabkan kami takleh nak check in lagi, kami berempat pun tumpang bilik kakak.
Lepas mandi semua, akak Lisa bawak pergi breakfast. Area hotel kami duduk ni, kawasan orang Melayu, sangat senang nak cari makanan halal tanpa was was. Actually banyak pilihan kat sana.

Salah satu food court di Geylang


Planning pada pagi tu, nak pergi Sentosa Island, salah satu sebab nak pergi sebab dulu pergi sana macam tak berapa puas jalan dan boleh bawak anak anak mandi! Jauh kan pergi bawak mandi..hahahah..

Macam mana kami pergi sana?
Kami guna public transport jer.. Singapore memang terkenal dengan kemudahan awam nya yang sangat mudah! U olls boleh tanya dengan staff counter, insyaAllah drg akan guide kena naik bas no berapa dan kat mana. Itu yang kami buat. Bas mereka terima cash, tapi tak faham lah dia kira cane sebab kami bawak budak..hehehehe.






Driver bus pun sangat bagus, apabila nak sampai destination, dia panggil and inform kami boleh turun kat situ. Ingat ye.. turun kat Vivo City Mall kalau nak pergi Sentosa Island untuk yang naik public transport. Dari situ, naik tingkat atas Vivo city Mall beli tiket dalam SGD4 untuk entrance fee masuk Sentosa Island. Dari situ kami naik monorail ke Sentosa Island. FYI, monorail ini jugak menghubungkan USS Singapore ye.

Di dalam monorail

Kami di Sentosa Island setengah hari jer. Sebab kami tak beli tiket lain. Currency tak mengizinkan masuk tempat lain. InsyaAllah lain kali boleh pusing kawasan lain di Sentosa Island tu. Bila kita bawak budak, kita bole bercita cita besar tapi kena realistik lah. Drg penat, nak makan nak tidu. Lagi lagi saya bawak AZ yng baru setahun lebih. Dia nak menyusu semua. InsyaAllah ada rezeki, drg da besar, boleh datang lagi. Lisa akan sambung lagi next part, sebab nak belanja tengok gambar.
























Enjoy dulu sebab anak anak tengah tidur

 Tempat mandi yang korang tengok tu, itu tak ada dikenakan sebarang bayaran. Dia ada jugak kawasan mandi yang berbayar. Tapi AS cakap nak mandi kat tepi pantai, maka kami pun mandi di situ sahaja. JIMAT! hahahaha..Korang kena rajin explore Sentosa Island nie. Kan da cakap bole pergi ke USS jugak.

Part 1: Singapore outing

Terima kasih, tunggu next part pulak ye.
Facebook fadzlisa morni
Instagram @lisamorni

Comments

Popular posts from this blog

SCAM: Cabutan Bertuah daripada MAXIS

Asssalamualaikum,

Hari ni lisa nak cerita, beberapa minggu yang lepas lisa dapat call daripada Indonesia.
Macam mana Lisa tahu daripada Indonesia?
Sebab Iphone keluar situ Indonesia.

Lisa pun angkat lah.

Kenapa Lisa angkat?
Sebab Lisa pernah dapat panggilan kerja daripada Singapore tapi based di Malaysia. Jadi Lisa pun angkat lah.

Perbualan Lisa dan Si Pemanggil:

Si Pemanggil: Hello, Puan Fadzlisa. Saya menelefon daripada Maxis Kuala Lumpur. (aku dah pelik sebab Iphone ku keluar dan tulis no Indonesia). Maxis telah melakukan cabutan nombor telefon dan nombor puan telah dipilih. Puan berjaya memenangi RM9,000.00. Boleh saya dapatkan no akaun dan bank puan untuk kami bank in kan kepada puan?

Lisa: Oh yeke? No akaun saya? Boleh tak awak emelkan kepada saya details dan saya akan reply emel tersebut.

Si Pemanggil: Emel?

Lisa: Iya, emel.. saya bagi emel add saya.. nanti saya reply.

Si Pemanggil: Sekejap ya puan, saya cek..

Talian terus terputus..

Ko rasa???

Terus Lisa tweet kat @maxislisten dan …

Enjoy some massage

Salam…
New things I want to share today are massage center. I have this habit when I’m in Kuching, whenever I sick, I will have traditional massage, but what else I can do when u stay in a stranger place. Thus the remedy is reflexology center. I’ve been visiting few massage centers in PJ – SS2. But I want to introduce u to this Thai Massage – Arokaya Traditional Thai Massage, JJ Bukit Raja, Klang.
I really want to try Thai Massage actually, coincidently, my boyfriend was sick – he got fever and I believed it caused by his new cigar flavor. But then I really have no guts to drive to SS2 today – the jam at LDP and so on. Thus last time I went to JJ Bukit Raja with Dewi and I found this place as it is quite cheaper than at Subang. Of course that I suggest to him to this place..tadaa…

What so special?

U got to experience Thai Massage.
- I asked for foot reflexology, but they also include a bit body massage.
- Man customers will get masseur, while the lady will get masseuse..…

Kuching outing: Telaga Air

Bismillahirahmanirahim..

Minggu lepas 7-9 Ogos, saya  balik Kuching sekejap sebab mertua datang jalan-jalan Kuching. Pak Su husband tengah kursus di Perlis jadi sepatutnya dia yang jadi tour guide, tidak jadi pula. Jadi kami pun balik memandangkan aritu raya tak balik Kuching.

Saya tak ikut husband Sabtu tu sebab mertua nak jalan-jalan kat Serikin. Oh Serikin kalau tak ada barang nak cari, saya memang surrender. Kebetulan keluarga saya nak pergi Telaga Air (katanya nak makan seafood - plan asal mereka sebab menantu balik Kuching), kami teruskan juga sebab ada open house pak cik abang ipar area situ..

Telaga air, kalau sebut, saya akan teringatkan kat situ ada satu tempat kursus yang tersedia pelbagai kemudahan. Kalau u olls nak ke sini, biasanya untuk cari ikan-ikan fresh kerana memang sangat dengan jeti dan boleh juga makan seafood - selain tempat macam topspot kat bandar, kampung Buntal dan Muara Tebas. Memang ceruk-ceruk lah nak makan seafood.

Kebetulan haritu nampak geng-geng man…